tisdag, januari 17, 2006

Varför resa till Palestina?

Ja, varför åker jag? Det är svårt att svara på, men kanske åker jag till Palestina för att se hur det är i verkligheten; uppdelningen mellan Palestina och Israel, alla soldater, muren, träffa människorna som lever under dessa villkor, och har gjort det under årtionden. Känna stämningen – särskilt just nu, när det palestinska valet ska hållas.

Jag reser tillsammans med Palestinagrupperna i Sverige, som har fått pengar från Folke Bernadottes fond för att ordna studieresor till Palestina för olika grupper. Bland annat har de tagit med sig arkitekter, bibliotekarier, folkhögskolelärare, journalistförbundet, barnmorskor och svenska ungdomar med judisk bakgrund ner till Palestina och Israel. De som reser bidrar med en del av kostnaden.

Med på resan är Anna Wester, anställd av Palestinagrupperna och den som arrangerat resan, Per Gahrton, ordförande i Palestinagrupperna, och Henrik Carlborg, som är styrelseledamot.

Vi åker den 20 januari för att var på plats under det palestinska valet som hålls den 25 januari och kommer att träffa en mängd personer: valbevakare, journalister, palestinska politiker, israeliska vägrarsoldater, en lutheransk biskop och många fler. Läs om dem här och titta också in på Palestinagruppernas blogg:
http://pgs.blogg.se/